Monday, December 15, 2008

Συντρόφων Έ(ξ)έγερσις

Σύντοφε και Συντρόφισσα, πετάχτηκα απόψε από τον ύπνο του δικαίου μου μούσκεμα στον ιδρώτα.
Έβλεπα στον ύπνο μου ότι είχαμε δώσει ραντεβού για την επανάσταση και δεν χτύπησε το ξυπνητήρι. Δεν μπορώ να σου περιγράψω την αγωνία. Οι σύντροφοι να περιμένουν, η βενζίνη να εξατμίζεται από τα μπουκάλια, η ορθοστασία να χτυπάει την φλεβίτιδα των αγωνιστών συντρόφων, η ζέστη να πνίγει την αναπνοή μέσα στα κράνη, να μη φυσάει και καθόλου και κάποιος αμόλησε και μια κούφια.
Έσπασε λέει η προσυγκέντρωση με μουρμουρητά, απογοήτευση και κατεβασμένες μάσκες, και έφταιγα εγώ. Έφτασα με μιάμιση ώρα καθυστέρηση και βρήκα μόνο καμιά τριανταριά πιτσιρικάδες να κάθονται στο πεζοδρόμιο, με κεριά σχεδόν λιωμένα. Μόλις με είδαν, σταμάτησαν οι κιθάρες το "Να μ΄αγαπάς", όλοι σιώπησαν και με κοιτάγανε με περιφρόνηση. Απ' αυτές που κοιτάς τους προδότες. Μου γύρισαν την πλάτη κουνώντας το κεφάλι, μπήκαν στο Καφέ απέναντι και έκλεισαν την πόρτα πίσω τους.
Έμεινα μόνος στον δρόμο σύντοφε, και εκείνοι με κοιτούσαν μέσα από το τζάμι με παγωμένα μάτια.
Ήταν μόνο ένα όνειρο ευτυχώς. Κοίταξα τρομοκρατημένος το ρολόι στο κομοδίνο. Ήταν 4, κάπνισα ένα τσιγάρο και ξανακοιμηθηκα μετά από καμια ώρα. Το πρωί άκουσα Κανέλλη στον City και αλφάδιασα με την πραγματικότητα πάλι. Έκανα και περατζάδα στα blogs, στα sites των ομάδων της αγωνιστικής μου γειτονιάς και ηρέμησα.

Είδα σύντροφοι, ως όφειλα, όλη την δράση, σε όλα τα σημεία. Μερικές φορές νομίζω ήμουν και σε 2 σημεία ταυτόχρονα. Δεν το λέω ειρωνικά αντιδραστικέ, καχύποπτε σύντροφε. Αλήθεια είναι. Αν είσαι ας πούμε Στουρνάρη και Τζώρτζ, είσαι σε 2 σημεία - μου σου πω και τρία.

Λυπούμαι πρέπει να ομολογήσω, λυπούμαι για την εξασθένηση της εξέγερσης, κάποιοι το λένε και ξεφούσκωμα.
Επέστρεψε ο κόσμος ήδη στον καναπέ, αν ποτέ σηκώθηκε, και περιμένει με ανυπομονησία το επόμενο δελτίο εξέγερσης από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης.
Η κηδεία του Αλέξη δεν έγινε - πρέπει να στο πω να το ξέρεις αυτό - δεν έγινε, αναβλήθηκε και θα την κάνει ο Λαζόπουλος την Τρίτη.
Με όλες τις μελό πλερέζες που χρειάζονται. Έχω πληροφορίες Σύντροφε αναγνώστη, ότι θα έχει καλεσμένους μαθητές, από Ψυχικό, Φιλοθέη και βορειότερα, από ιδιωτικά σχολεία μόνο, που πήραν έλεγχο 18,4 και πάνω.
Στην εκπομπή, θα γίνει επιτέλους η πολυαναμενόμενη αδελφοποίηση Εξαρχείων - Ψυχικού, και με παρέμβασή του, ο Γιώργος Σουφλιάς θα ανακοινώσει την έναρξη της γραμμής μετρό Πλατεία Εξαρχείων - Φάρος Ψυχικού. Πρόκειται για έργο αναπνοής, που μετά την ασφυξία των χημικών, η Κυβέρνηση το χρειαζόταν για να τσιμπήσει 2-3 μοναδούλες και να αντιμετωπίσει τον Μεσσία με το μουστάκι.

Ο ευσεβιομεγαλειότατος Θεσσαλονίκης Άνθιμος (άκου όνομα), καλώς μιλάει για δυνάμεις ιμπεριαλιστικές, χθόνιες και σκοτεινές, και θα ήθελα να προσθέσω ότι υπάρχει και ένα κρυμμένο 666 μέσα στην καθημερινότητά μας αυτές τις ημέρες.

Προσέχεις σύντροφε;

Εξ-έγερση.
Εξ-άρχεια.
Εξ-οστρακισμός.

Όπερ έδει δείξαι!
Θα προσέθετα και το Εξ-ουσία αλλά είμεθα αντιεξουσιαστές και αναρχοαυτόνομοι και δεν καταδεχόμαστε να τους δώσουμε σημασία.

Αποφάσισα συλλογικά τώρα να πάω τώρα δω Εξάντα και να Εξεμπεδρεύω.

Ένα ωραίο που κυκλοφορεί με email είναι το :

"Αν βλέπεις την Νεολαία μακρυά σου, χρησιμοποίησε διόπτρα"

No comments: